Ta´på sommerturné til ny kunst i gamle kirker

Motion, bevægelse og en ny og spændende kulturoplevelse i klassiske og historiske kirkerum går hånd i hånd, når en kavalkade af kunstværker præsenteres i en række norddjurske kirker i juli måned.

Næsten alle kirker i Fornæs Pastorat, fra Grenaa Kirke i syd, over Anholt Kirke i øst til Hemmed Kirke i nord har grebet idéen om at bruge kirken som udstillingsrum for moderne kunst. 
Man kan se frem til spændende udstillinger, når kirkerne slå dørene op i højsommeren, så turister og lokalbefolkning kan lave ”kunst-kirke-hop” (som ø-hop) og turnere på kirkekunstruten i det norddjurske landskab.
Udstillingerne kører hele juli måned i kirkerne på Anholt, i Grenaa, Veggerslev, Villersø, Karlby, Voldby, Rimsø, Kastbjerg, Gjerrild og Hemmed.
Det er muligt at se de forskellige udstillinger i perioden fra 1. juli til 6. august 2023 i tidsrummet 10.00-.16.00 – med undtagelse af dage med kirkelige handlinger.
Der er gratis adgang.
Samarbejde mellem kirkerne
En lang række lokale kunstnere er inviteret ind i kirkerne med deres værker, og det er de enkelte menighedsråd, som har valgt deres kunstner, og i øvrigt løst mange praktiske spørgsmål. ”Det har været en stor glæde, at mærke menighedsrådenes interesse og engagement, og det har også været et af formålene, nemlig at brede samarbejdet ud hen over de gamle sognegrænser", siger Bodil Bounaventzen (initiativtager), der håber der bliver meget mere af det i fremtiden.
Der er lavet en rute blandt de 11 medvirkende kirker, som skal gøre det attraktivt at besøge alle kirker, samt fordre gåture på hele, eller dele af ruten. Ruten bliver en integreret del af en brochure lavet til projekt ”kirkerum”. Ruten er udarbejdet, så den går gennem områdets smukke landskaber og fortrinsvis på gangstier. I alle kirker samt på turistkontoret kan man fra juni hente en folder, der beskriver det nærmere.